Mölnlyckeborna Eva och Kjell Pettersson och projektledaren Christina Borg i Härryda kommun.
Mölnlyckeborna Eva och Kjell Pettersson och projektledaren Christina Borg i Härryda kommun. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Mycket nytt väntar i Mölnlycke

Projektchefen: Vill utveckla det trevliga och trivsamma
1:20 min

Det är stora förändringar på gång i centrala Mölnlycke. Bland annat planeras över 1000 nya bostäder vid Mölnlycke fabriker och på Idrottsvägen de närmaste åren.

För att få in allmänhetens synpunkter på framtidsplanerna gick Härryda kommun idag ut på julmarknaden i Mölnlycke centrum för att lyssna.

- Trevligt och trivsamt är ord som våra invånare använder när de beskriver Mölnlycke och vi vill fortsätta utveckla det, säger kommunens projektledare Christina Borg.

- Det är en stor omvandling, men vi bygger ut i etapper, säger Peter Wallentin, som är plan- och bygglovschef.

Två av de Mölnlyckebor som besökte julmarknaden var Eva och Kjell Pettersson och då passade de på att skaffa sig lite mer information om det som är på gång åren framöver.

- Jag tycker det skulle vara roligt om det kom lite fler affärer i Mölnlycke centrum, säger Eva som också vill ha bort genomfartstrafiken där.

Maken Kjell är precis som Eva nöjd med det mesta i Härryda kommun, men har synpunkter på infrastrukturen.

- Kommunen är väldigt framsynt när det gäller byggnationen, men glömmer trafikflödet, säger Kjell och efterlyser mer avfarter mot motorvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".