Blåljus som är igång ovanpå en polisbil
arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man hittad skjuten i Göteborg

En man i 25-årsåldern har hittats skottskadad i en trappuppgång i stadsdelen Högsbo i Göteborg. Det är tredje gången på en vecka som en ung man blir skjuten i staden.

En man i 25-årsåldern har hittats skottskadad i en trappuppgång i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

– På sjukhuset har de konstaterat att han är skottskadad i bägge benen, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Han var vid medvetande när han avfördes till sjukhus, men inte så samarbetsvillig, förklarar han. Läget för mannen uppges vara stabilt.


Mannen är känd av polisen sedan tidigare, men inte för någon grövre brottslighet, enligt Andreas Bengtsson. Om det finns någon gängkoppling så har polisen ännu inte sett den, enligt Bengtsson.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp.

Polisen genomförde en teknisk undersökning och knackade dörr i området under kvällen.
Ingen misstänkt är gripen för skottlossningen som inträffade vid 18-tiden på söndagen.

Det är tredje skottlossningen på en vecka i Göteborg. Förra helgen fick en man lindriga skottskador i centrala Göteborg och i fredags kväll skottskadades en man allvarligt i Biskopsgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".