Jobbsökande Mohammed står i en mässhall där företag och jobbsökande möts
Mohammed Almoamar var en av de 400 jobbsökande som under dagen tog chansen att lämna in sitt CV till företagen på Opportunity Day Foto: Ida Mikko / Sverige Radio

Jobbmatchning utanför trygghetszonen

Mohammed: Jag vill växa tillsammans med jobbet
0:29 min

Integration genom arbete får en egen dag. Mohammed Almoamar och 400 andra jobbsökande med utländsk bakgrund besökte idag Opportunity Day i Göteborg.

Idag stod 25 Göteborgsföretag redo för att ta emot ansökningar från 400 jobbsökande. Opportunity Day ska fungera som en mötesplats och inspiration för att få fler företag att rekrytera oavsett ursprung. Arrangörerna hoppas att det här blir en återkommande dag i Göteborg, likt vetenskapsfestivalen eller HBTQ-dagen.

En av de jobbsökande på plats för speedmatchning var Mohammed Almoamar som i 10 år kämpat för att få en längre anställning. På Opportunity Day hoppades han på att hitta någon som samtidigt som jobb erbjuder utbildning för att han ska kunna växa i sitt jobb.

 - Jag söker jobb som inte kräver utbildning men som kanske erbjuder det så att man kan växa med jobbet. Det är lätt att man annars bara tar lättare jobb som inte leder vidare, så jag söker just nu jobb som tolk och personlig assistent, säger Mohammed Almoamar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".