Inga tåg mellan Göteborg och Lerum.
Inga tåg mellan Göteborg och Lerum. Foto: TT.

Tågtrafiken igång efter urspårning

Vid halv tre-tiden spårade ett godståg ur vid Sävenäs rangerbangård. Det är stopp i båda riktningar mellan Göteborg och Lerum. Trafiken var vid 15.40 igång igen.

Det var två godsvagnar som spårade ur vid en olycka på rangerbangården i Sävenäs i östra Göteborg. En av vagnarna är märkt att den innehåller farligt gods, natriumhydroxid, men enligt räddningstjänsten verkar inget läckage upptäckts.

Olyckan väntas dock påverka tågtrafiken från Göteborg mot Alingsås och Stockholm, och omvänt. Det finns vid 15-tiden ingen prognos om när tåg kan köra förbi olycksplatsen igen, uppger Trafikverket.

Det finns ingen rapport om någon personskada.
– Det har varit en urspårning och en mindre kollision. Jag kan inte säga vad som orsakat vad, säger Bosse Andersson, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En helikopter används för att överblicka situationen. När området är säkert och strömlöst kan räddningstjänsten gå in och arbeta.

Tågtrafiken var igång igen cirka 15.40, men då med vissa förseningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".