Frölunda slog Luleå med 4–0.
Frölunda slog Luleå med 4–0. Foto: TT

Frölunda vann första ronden stort

Luleå hade ett stolpskott, ett ribbskott och ett bortdömt mål. I stället gick rond ett till Frölunda.
Göteborgslaget vann till slut med 4-0. Men redan på lördagen möts lagen igen.

Det har skrivits mycket om Frölundas unga backar, där exempelvis Rasmus Dahlin, 16, gjorde en ny bra match i Scandinavium.

Men det finns unga talanger i anfallszonen också.

Carl Grundström, som fyllde 19 dagen före matchen, stod för ännu ett mål i 3-0-segern, hans elfte mål hittills den här SHL-säsongen. Det gör att han toppar målligan tillsammans med Libor Hudacek i Örebro.

Och då värvades Grundström, ny från Modo inför den här säsongen, mycket på grund av sin arbetskapacitet.
-Han har varit känd som en hårt jobbande spelare, men var noga med att poängtera en sak. Han sa: "Bara så du vet Roger, jag kan göra mål också", berättade Frölundatränaren Roger Rönnberg nyligen i Göteborgs-Posten.

På förhand skrevs det annars mycket om en helt annan Frölundaspelare. Eller före detta Frölundaspelare, rättare sagt.

Oscar Engsund har gått från frysboxen i Frölunda till en av de bärande spelarna i Luleå - och så tillbaka till Göteborg mindre än en vecka senare, som motståndare. Engsund, som hittills bildat backpar med veteranen Jan Sandström, fick rikligt med speltid även i tredje matchen för sitt nya lag.

Men återkomsten blev knappast var han hade hoppats på.

Grundströms mål innebar 3-0 i slutperioden, sedan Patrik Carlsson och Sebastian Stålberg gjort de första två målen.

Luleå - och allra mest Julius Junttila - hade däremot marginalerna på fel sida. Junttila hade ett rungande stolpskott i början av andra perioden och fick dessutom ett mål bortdömt för hög klubba i den tredje. Dessutom drog Bill Sweatt ett skott i ribban i slutet.

Dessförinnan hade Casey Wellman dock gjort ännu ett Frölundamål och definitivt säkrat segern i rond ett. På lördagskvällen har Engsund och hans nya lagkamrater chans till revansch, på hemmaplan i Luleå.


 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".