Rullator, äldre man i säng. Arkivfoto: Bertil Persson/Scanpix.

Polisen har fått tips efter rån mot äldre

Polisen om rånen
0:42 min

Ingen har ännu gripits för de senaste dagarnas överfall där äldre personer med rullator rånats i Storgöteborg men polisen har nu fått in tips på en bils registreringsnummer.

Under de senaste dagarna har minst sex äldre personer med rullator, de flesta kvinnor, utsatts för rån i Göteborgsområdet. Polisen kartlägger nu om det finns ett samband mellan överfallen.

– Gärningsmännens angreppssätt har varit likartat och även de vaga signalementen vi har fått in har varit likartade, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

Än så länge har ingen gripits för rånen men polisen har fått in tips gällande den bil som har setts i samband med rånen.

– Vi har fått fram registreringsnumret på en bil som tyvärr tillhör en bilmålvakt, säger Hans Lippens.

En bilmålvakt är en person som vanligtvis mot ersättning tar på sig det juridiska ansvaret för en bil. Därför kan sökandet efter gärningsmännen försvåras.

– Vi jobbar vidare med ärendet och tycker att detta är fruktansvärda brott och hoppas att vi inom en snar framtid ska kunna gripa någon för detta, säger Hans Lippens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".