Julklappsvagnen
1 av 2
Julklappsvagnen. Foto: Hasse Andersson/P4 Göteborg
Några av kändisarna och personalen som bemannar vagnen.
2 av 2
Några av kändisarna och personalen som bemannar vagnen. Foto: Hasse Andersson/P4 Göteborg

Nu rullar Julklappsvagnen runt i Göteborg

Julklappsvagnen ger sig ut på spåren
1:17 min

För andra året i rad åker Julklappsvagnen runt längs Göteborgs spårvagnsspår och samlar in julgåvor till familjer som lever på små medel.

Det var 1914 som Göteborgs-Posten och Kvinnorättsrörelsen startade konceptet med julklappsvagnen för att samla in pengar och julgåvor till bättre behövande. Hundra år senare har Stadsmissionen tagit upp idéen och förra året fick Julklappsvagnen åka längs med torg och gator igen.

I år har man valt att ha två vagnar som bemannas av kändisar. En som åker runt i Göteborg under lördagen medan den andra står parkerad vid Drottningtorget.

– Det kommer så många himla goa göteborgare som lämnar julklappar till andra som har det svårt. Det finns massa barn som lever i utsatta förhållanden och det finns även pensionärer som inte har det så gott ställt, säger Anette Tingets ansvarig från Stadsmissionen.

Även under söndagen kommer julklappar att lämnas till transportmedel men denna gång är det Julklappsbåten som kommer att åka runt i södra skärgården.

– Då kan man ta med sig begagnade grejer, städa sina förråd och så tar vi emot nya julklappar och presentkort. Även skärgården vill vara med. ”det här ska vi också göra jättebra”, säger Anette Tingets.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".