bensinman
Efer flera timmas förhandling kunde polisen gripa mannen. Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio

Bensinman gripen av polis - hotade att tända eld på sig själv

"Ärendet är avslutat för stunden"
0:23 min

En man hällde bensin över sig själv och hotade att tända eld på sig efter att Kronofogden velat avhysa honom från en lägenhet.

Det var vid 08.00 i morse som Kronofogden fick begära in hjälp av polisen när de skulle avhysa en lägenhetsinnehavare på Hisingen.

Mannen vägar lämna lägenheten och har hällt bensin eller annan brännbar vätska runt om i lägenheten, i trapphuset och även på sig själv och hotar att tända på.

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och polisen inledde en så kallad särskild händelse. där rubriceringen är grovt olaga hot.

Efter flera timmars förhandling kunde polisen strax innan elva på förmiddagen gå in och gripa mannen.

– Ärendet är avslutat för stunden här, nu blir det andra åtgärder här. Och eftersom det är sekretess är det inget som jag kan nämna, säger Kaj Scheffel, polisens insatschef på plats.

Enligt räddningstjänsten var det inte någon fara för tredje man eller att en eventuell brand skulle sprida sig till intilliggande fastigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".