massor av elever
1 av 2
Invigningen av KUB projektet i Angeredsgymnasiet Foto: Hasse Andersson / Sveriges Radio
Tre elever framifrån
2 av 2
Blerina Selimi, Joel-Daniel-Tsegay och Neda Mohamed Ali som pratade i radion om sina ideer.

Startskott för KUB-projektet på Angeredsgymnasiet

"Vi borde veta vilka rättigheter vi har"
2:26 min

Angeredsgymnasiet är en av 30 skolor i Sverige som utsetts av Raoul Wallenberg Academy att delta i ett projekt om mänskliga rättigheter.

Under fredagen var det många som hade samlats på Angeredsgymnasiet för att vara med om invigningen av KUB-projektet.

En svart container på 3X3 meter golvyta som sätts ut vid Angeredsgymnasiet ska fyllas med elevernas idéer. Alla på temat mänskliga rättigheter, skyldigheter och civilkurage som ett led i ett nationellt projekt som drivs av Raoul Wallenbergs Academy

29 liknande svarta lådor har placerats ut i övriga Sverige och i mitten av augusti nästa år ska alla samlas in och öppnas i Stockholm för att se vilket resultat det blir. Petra Elio är lärare och en av projektledarna på skolan och tycker att detta är ett jätteviktigt projekt.

– Vi behöver arbeta med skolans övergripande demokrati och värdegrundsuppdrag och desto viktigare är det att eleverna blir mer medvetna om hur det kan påverka världen de lever i, i sin vardag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".