Blå stället, Angered
1 av 2
Angereds ledning vidtar nu åtgärder. Foto: Ulrika Hedin/Sveriges Radio.
Marianne Olsson stadsdelsdirektör Angered
2 av 2
Marianne Olsson, före detta stadsdelsdirektör Angered Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio
Politik

SDN-ledningen vill skapa handlingsplan efter avslöjandena i Angered

Ali Moeeni: Det måste hela tiden följas upp
1:04 min

Enligt en ny rapport finns det arbetsmiljöproblem inom Angereds stadsdelsförvaltning. Nu vill stadsdelsnämnden skapa en handlingsplan för att komma till rätta med situationen.

– Inför kommande eller nästkommande nämnd så kommer vi att lämna ett yrkande i form av en handlingsplan, säger Ali Moeeni, ordförande Angereds stadsdelsnämnd.

Turerna och avslöjandena kring Angereds stadsdelsförvaltning har varit många den senaste tiden. I förrgår fick stadsdelsdirektören Marianne Olsson sparken.

Efter ett anonymt tips till Göteborgs stads visselblåsartjänst om hur en projektledare med 60 000 i lön rekryterats utan någon formell rekryteringsprocess så har det norska konsultföretaget BDO upprättat en rapport. Där står det bland annat att det inom Angereds stadsdelsförvaltning finns en rädsla och oro hos vissa medarbetare, kopplat till ledarskapet.

Ett antal åtgärder föreslås, bland annat att man ser över riktlinjer och skapar tydligare rutiner. Dessutom bör man göra en kartläggning av arbetsmiljön, på grund av den ledarskapskultur som finns.

Att ha en god arbetsmiljö är ett ständigt pågående arbete, menar Ali Moeeni.

– Det är inget som man någonsin blir klar med. Det måste hela tiden utvecklas och följas upp, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".