Samling i Skandiahamnen Göteborg.
Samling i Skandiahamnen Göteborg. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

Manifestation mot osund konkurrens

Freddie Welle Transport: Fruktansvärt besviken på politikerna
1:36 min

Återigen rullar lastbilar i Göteborg i en manifestation mot osund konkurrens. Bara i Skandiahamnen samlades på förmiddagen bortåt ett 50-tal lastbilar bakom parollen "Här stannar Sverige".

Arrangör var under lördagen "Här stannar Sverige" med målet tillsammans med andra lastbilschaufförer träffas på Stigs center för dagens manifestation.

Lastbilschauffören Freddie Welle ,ordförande i Transportarbetareförbundets åkerisektion i Göteborg:

– Vi har ju inte gett upp hoppet, vi slåss så mycket det går och vi tycker vi kommit en bit på väg. Vi har kommit in i finrummen tycker vi.

Men du det är inte första gången ni manifesterar så det händer inte så jättemycket? 

– Nej, det är mitt sjätte eller sjunde år jag gjort demonstrationer. Jag är fruktansvärt besviken på politiker som bara lovar och lovar. Vi blir överkörda!

– Vi har inget emot utländska förare överhuvudtaget, så länge vi arbetar på samma villkor, säger Mikael Högberg, åkeriägare. 

– Fem åkerier i veckan går omkull i Sverige, de går under på grund av osund konkurrens med låglönebilar och låglönechaufförer.

Nästa vecka rullar liknande protester i bland annat Stockholm och Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".