Polis går in på Bergsjöskolan.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skolelever skadade i knivbråk

Rektorn: Har hjälpts åt att försöka ha lugn på skolan
0:47 min

Sex personer skadades vid ett knivslagsmål i Bergsjön under måndagen. Flera av de skadade är elever på Bergsjöskolan.

Bråket startade på Rymdtorget utanför skolområdet. 

– Vi har några elever som blivit knivskurna, sade en av skolans rektorer Maria Kempe Olsson vid lunchtid. 

Enligt polisen ska sex personer ha blivit knivskurna. 

– För en är läget allvarligt men stabilt, de övriga fem är lindrigt skadade, säger Anders Berg på Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst. Alla sex skadade är pojkar i 15-årsåldern. 

Fyra av de skadade är i 15-årsåldern.

Till en början fanns uppgifter om att slagsmålet ska ha brutit ut på Bergsjöskolans skolområde, men enligt polisen startade det på Rymdtorget. 

– De skadade tog sig sedan till skolan för att få hjälp, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.  

Polisen säger att det rör sig om mellan tre och fem gärningsmän. Ingen är ännu gripen, men polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och söker efter misstänkta i området. 

Inledningsvis talades om flera gärningsmän som skulle vara äldre än de skadade eleverna. Men på eftermiddagen ändrades tonläget.
– Det kan vara så att det är ett internt bråk i den här gruppen. Det är inte alls säkert att vi har några gärningsmän på fri fot, säger Stefan Gustavsson, presstalesman på polisen, till TT. Det finns flera saker som pekar mot det.

Vad kan ni från skolledningen göra för att hjälpa elever och personal?

– Det som vi framför allt gör nu, det är att vi försöker samarbeta med polisen. Och vi försöker hjälpa våra medarbetare att kunna vara trygga vuxna för våra elever. Vi har lyckats hålla lugn på skolan under eftermiddagen, det är vi glada för, säger Kempe Olsson. 

Frågan om låsta dörrar på skolan blev aktuell efter förra årets tragedi i Trollhättan. Hur tänker ni kring det?

– Det är en fråga som vi diskuterar och där vi ser över om vi behöver säkra skolan på ett annat sätt, säger Maria Kempe Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".