Droppande vattenkran. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT Bild
Arkivbild. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Vattenproblem i Stenungsund

Stenungsunds kommun: Var sparsamma med vattnet
1:37 min

En vattenläcka har uppstått vid Solgårdsdalen i Stenungsund. En del är nu åtgärdat och de boende behöver inte längre vara sparsamma med vattnet.

Under måndagskvällen uppstod en vattenläcka vid Solgårdsdalen.

– Det är en ganska stor del av kommunen som påverkas. Vi har identifierat läckan, vår VA-jour uppgav ikväll att reparationsarbete ska inledas, säger Hanna Freij, kommunikatör på Stenungsunds kommun. 

Läckan påverkade alla hushåll med kommunalt vatten från Hallerna och söderut till kommungränsen. Centrala Stenungsund påverkades inte.

– Förhoppningen är att läckan ska vara lagad till i morgon bitti. Men just nu uppmanar vi de boende att vara sparsamma med vattnet, säger Freij.

Nu på tisdagsmorgonen rapporterade Stenungsunds kommun på sin hemsida att flera hushåll fortfarande saknat vatten. Reparationsarbetet förväntas upptas under förmiddagen. Kommunen berättar även att det finns en vattentank utplacerad i korsningen vid Solgårdsvägen 15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".