Bild på fönsterruta där det står stampen media group.
Foto: ADAM IHSE / TT

De investerar i Stampen

Koncernchefen Martin Alsander: Det känns väldigt bra
3:12 min

Stena Finans AB går tillsammans med flera andra investerare in i krisande Göteborgs-Postens ägarbolag Stampen.

– I dag har vi undertecknat nyemission i Stampen. Vi är jätteglada för att vi har fått den på plats nu, säger Martin Alsander.

Vad betyder det här?

– Vi får ett breddat ägande och vi får in nya kapitalstarka ägare, som har ett stort engagemang, säger Alsander.

Under flera månader var Stampen i rekonstruktion och då fick koncernen sina skulder nedskrivna. Men företaget ska ändå betala drygt 200 miljoner kronor i början av nästa år.

Räcker de 81 miljoner kronor som ni får in nu då?

– Ja, de gör de. Vi har en stark kassa och vi har ett bra kassaflöde. Tillsammans med den här nyemissionen kommer det fungera utmärkt.

Stampen har under lång tid förhandlat med de västsvenska investerarna om att gå in med friska pengar i den krisdrabbade koncernen.

Nu är det klart att koncernen får in pengar från investerare i form av Stena Line-ägaren Dan Sten Olssons bolag Stena Finans. En annan av investerarna är Provobis Holding som miljardären och Cherry Casino-grundaren Rolf Lundström står bakom.

Mediekoncernen har runt 3 000 anställda och äger bland annat tidningarna Göteborgs-Posten och Bohusläningen. För Stampens västra journalistklubb är Gabrella Mohof ordförande.

– Det känns bra att de är klart. Vi har väntat på ett besked. Det känns också bra att det är stabila Göteborgsbolag som rimligen har intresse för vårt närområde, säger Gabriella Mohof.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".