Bild på skylt med texten: "Kronan"
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Bråk på Kronan – delar av skolan utryms

En elev i 15-års åldern är gripen misstänkt för grov misshandel efter bråk på Kronans skola i Trollhättan. Bråket ska ha varit mellan två elever.

En av eleverna som varit inblandade i det här bråket har förts till sjukhus för kontroll och skadorna uppges vara lindriga enligt polisen.

Skolans rektor Djeno Mahic berättar att en elev har tagit emot slag mot huvudet. Eleven kördes med ambulans till sjukhus för observation.

– Det är två killar som hamnat i bråk, den ene killen fick ett par smällar så att vi fick ringa ambulans, säger Djeno Mahic.

Det fanns tidigt uppgifter om att en del av skolan utrymdes men rektor Djeno Mahic säger att dessa uppgifter inte stämmer.

– Vi har inte utrymt utan vi har bett elever gå in i klassrummen eller på lunch för att ambulanspersonalen skulle kunna ta hand om den skadade eleven bättre, säger Djeno Mahic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".