Avspärrningsband.
Platsen för skottlossningen har spärrats av. Arkivbild: Foto: Jessica Gow/TT.

Man skjuten nära Frölunda torg

"Den skadade mannen uppger själv att han har blivit skjuten"
2:36 min

I tisdags kväll hittades en man skadad i benet nära Frölunda torg. Mannen säger själv att han har blivit skjuten. Tomhylsor har tagits i beslag på platsen.

– Vi fick in uppgifter från en man som har hittat en person skadad och den skadade mannen uppger själv att han har blivit skjuten. Polis och ambulans har kommit fram till platsen och tagit mannen till sjukhus, säger polisens pressinformatör Ulla Brehm. 

Ytterligare vittnen säger till polisen att de har hört en smäll och sedan har man sett den skadade falla till marken. En okänd man har samtidigt lämnat platsen.

Polisen spanar i området men ingen har gripits. Tillståndet för den skadade är ännu inte känt.

Polisen inleder förundersökning om försök till mord, alternativt dråp. Platsen där skottlossningen ägde rum är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen har tagit tomhylsor i beslag. 

– Det gör att mycket tyder på att det rör sig om en skottlossning, säger Ulla Brehm. 

Skottlossningen utspelar sig i ett område där två bröder i slutet av oktober sköts ihjäl. Men om det finns något samband kan polisen inte uttala sig ännu. 

Den skadade har förts till sjukhus med skador i benen. 

Han är enligt polisen i 35-årsåldern men har inte förhörts ännu.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".