Robert Gustafsson som Allan Karlsson i "Hundraettåringen som smet från notan och försvann"
Robert Gustafsson som Allan Karlsson i "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" Foto: Pressbild: Walt Disney Pictures.

Galapremiär för 101-åringen i Trollhättan

Robert Gustavsson om inspelningen: Jag svimmade några gånger
1:11 min

Filmen "101-åringen som smet från notan och försvann" är till stor del inspelad i Trollhättan och dessutom är Film Väst en av producenterna.

I går kväll hade filmen om 101-årige Allan Karlsson galapremiär på hemmaplan i Trollhättan. Filmen är en uppföljare till "100-åringen som gick ut genom fönstret och försvann".

P4 Väst följde med huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson på hans promenad längs den röda mattan och frågade hur det var att spela in filmen.

– Det var precis lika kul, jobbigt och lika äventyrsfyllt som förra gången. Vi gjorde filmen under sommaren maj, juni, juli och halva augusti. Det kanske inte är så jättelämpligt att filma då i Budapest i Ungern med 38,5 grad i skuggan med den masken jag har. Men det gick. Jag svimmade några gånger och fick klippa upp masken. Men det gick bra tillslut och nu är vi här, sade skådespelaren Robert Gustafsson.

Får vi se en en 102-årig Allan Karlsson?

– Det ryktas redan om det. Jag säger som vanligt definitivt nej och så kanske det blir ett ja tillslut ändå.

Bland galapremiärsbesökarna var de som P4 Väst pratade med väldigt nöjda med filmen.

– Den var jätterolig. Uppföljaren brukar inte vara lika bra som originalet, men den här var nog nästan bättre, säger Jakob Sjöblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".