Danmarksfärja i Göteborg vid Masthuggskajen
1 av 2
Får ligga kvar vid kaj idag. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Vattennivån i Göteborgs hamn stiger när vinden pressar in vattnet
2 av 2
Vattnet i älven stiger - här Lindholmen på eftermiddagen. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Färjetrafik till Danmark inställd pga stormen

Stena Line ställer in turer med både Stena Danica och Stena Jutlandica till och från Göteborg med anledning av det kommande ovädret med stormvindar på uppemot 29 m/s.

Det är Stena Danicas avgång till Fredrikshamn 18.20 på annandag jul  som är inställd, liksom Danicas returresa från Danmark.

Inställt på grund av vädret är det också för Stena Jutlandica klockan 20 från Fredrikshamn till Göteborg.

Vad gäller Tysklandstrafiken avvaktar Stena Line med besked om färje-avgången till Kiel 18.45 på annandagen. Det uppger presschefen Jesper Waltersson för P4 Göteborg vid 13.30-tiden.

I Göteborgs norra skärgård tar Nordö-färjan inga bilar till Hyppeln fram till klockan 9 tisdag morgon. 

I Göteborgs södra skärgård är färjehållplatserna Källö, Vargö och Brännö Husvik indragna på grund av den kraftiga vinden och högt vattenstånd.

Färja 281, 282, 283 och 284 i södra skärgården körs med traditionella båtar istället för snabbåtar fram till tisdag morgon och det kan enligt Västtrafik resultera i mindre förseningar.

En annan färjelinje längs västkusten som påverkas av stormvindarna är linje 847 mellan Lysekil och Skaftö och omvänt. Där är trafiken inställd fram till 27 december 08.30.

I övrigt var stormskadorna få i Göteborgsområdet vid halv tre-tiden på annandagen. 

Det enda polisen då fått inrapporterat var en byggnadsställning som rasat på Viktor Rydbergsgatan i Johanneberg och nedblåsta träd vid Brottkärrsmotet och i Tollered.

Vattenståndet i Göta Älv var på måndagseftermiddagen 102 cm högre än normalt väster om Älvsborgsbron på Hisingssidan, uppger  Räddningstjänsten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".