Huven på en vit bil där det står polis i blått
En polisbil Foto: Sveriges Radio

Poliser rökskadade efter brandattack

Delar av ett niovåningshus i Lövgärdet i Göteborg fick evakueras sedan en lägenhetsinnehavare kastat ut saker från sitt fönster och satt eld på bostaden.

– Mannen fördes till sjukhus med kraftiga rökskador. Han ska behandlas för det innan förhör kan hållas, säger Hans Lippens vid polisen region Väst, till TT.

Minst två poliser skadade lindrigt sedan de andats in röken. De fördes till sjukhus för kontroll.

Polis kallades till platsen sedan grannar larmat om att mannen kastat saker från sin lägenhet och även i trapphuset. Också polisen attackerades. Mannen kastade bland annat knivar och andra tillhörigheter från lägenheten mot poliserna. Samtidigt utlöstes också brandlarmet i fastigheten och trapphuset fylldes med rök, enligt polisen.

– Det var en del rök i trapphuset men det blev aldrig någon helt utbruten brand. Men man tog det säkra för det osäkra och evakuerade. Folk var väl oroliga säger Joakim Hallin, larm och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Mannen misstänks för mordbrand, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i samband med gripandet.

De personer som evakuerats kunde återvända till sina lägenheter under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".