Jessica Ahrnberg, enhetschef måltid, är tillsammans med sjätteklassaren Hassan Youssef och rektor Maria Kempe Olsson glada att få maten lagad i Bergsjöskolan.
Jessica Ahrnberg, enhetschef måltid, är tillsammans med sjätteklassaren Hassan Youssef och rektor Maria Kempe Olsson glada att få maten lagad i Bergsjöskolan. Foto: Nina Sjöman/Sveriges radio

Nylagad mat ska skapa trivsel på Bergsjöskolan

Enhetschef: Vi kommer testa nya tillagningsmetoder
1:34 min

Bergsjöskolans kök har renoverats och från och med mars lagas det mat på skolan. På tisdagen var det stor invigning.

Tidigare har barnen i Bergsjöskolan fått sin lunch från centralköket i Fjällbo Park.  

Men nu är det alltså det egna köket som ska laga maten från grunden. Bergsjöskolans kök ska också laga mat till Solbackeskolans elever, totalt cirka 750 portioner per dag. Detta kommer leda till en kvalitetshöjning på skolmaten för eleverna med möjlighet att till exempel få nybakat bröd till frukost och mellanmål.

– Det nyrenoverade köket innebär att vi kommer testa nya tillagningsmetoder och nya vegetariska rätter, säger Jessica Ahrnberg, enhetschef måltid vid Göteborgs kommun.

– Det kommer lukta nylagad mat i korridorerna, det kommer skapa trivsel på skolan och förhoppningen är att barnen äter bättre och ha fler krafter till skoldagen, säger Maria Kempe Olsson, rektor Bergsjöskolan F-6. 

Hassan Youssef går i årskurs 6 på skolan. Han hoppas att pizza och pommes frites ska hamna på menyn. 

Det är ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg och lokalförvaltningen har lett fram till möjligheten att laga mat på Bergsjöskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".