Linda Maria Hermansson på en veranda.
Linda Maria Hermansson (C), blir nytt oppositionsråd i Stenungsund. Foto: Privat

Nytt oppositionsråd i Stenungsund

Linda-Maria Hermansson (C) blir nytt oppositionsråd i Stenungsund. Den tidigare borgerliga alliansen är därmed bruten.

Som väntat blev det under måndagen maktskifte i Stenungsunds kommun. Dom rödgröna partierna ska styra tillsammans med sex oberoende före detta moderater. Bo Pettersson (S) valdes som väntat till kommunstyrelsens ordförande. 

Det står klart efter gårdagskvällens kommunfullmäktigemöte.

Centerpartiet hade sin egen kandidat till oppositionsrådsposten och det var Linda Maria Hermansson. Inför omröstningen ställdes hon emot före detta kommunstyrelsens ordförande Sofia Westergren (M). I och med att Linda Maria Hermansson vann omröstningen är den borgerliga alliansen nu bruten. 

Det nya oppositionsrådet förklarar varför hennes parti valde att bryta med alliansen.

– Vi kunde inte ställa upp på det ledarskapet som fanns. Innan omröstningen i går fick jag många meddelande och påringningar från medlemmar i samtliga allianspartier som stöttar mig i detta. Så även om alliansens fullmäktigeledamöter inte stöttar mig så gör gräsrötterna det, säger Linda-Maria Hermansson.   

Kommer du att kunna driva en konstruktiv oppositionspolitik?

– Jag det tror jag. Och vi sitter inte i knäna på sossarna. Vi kommer att arbeta för ett nytt allianssamarbete men inför valet 2018 men med ett nytt ledarskap då, säger hon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".