Hon sjukskrevs efter mobbning på arbetsplatsen

2:25 min

Himlande ögon, kommentarer och utebliven information. Lina Eiserman Ålund utsattes för mobbning när hon jobbade på olika positioner inom skolvärlden.

Lina Eiserman Ålund är idag pensionär. Men för drygt tio år sedan blev hon utsatt för mobbning av flera olika grupper på arbetet, det handlade både om chefer, fack och arbetskamrater. 

– Det var en massa subtila saker som pågick under fyra år. Jag fick inte den information jag behövde och därigenom kunde jag inte utföra mitt jobb. En annan sak var att jag inte fick den löneförhandling som jag hade rätt till, säger Lina Eisman Ålund.

Lina Eiserman Ålund förstod inte att hon var utsatt för mobbning förrän efter fyra år. Hon var då helt slut och blev sjukskriven. Hon trodde hon skulle vara borta ett par veckor men det slutade med tre års sjukskrivning och byte av arbetsplats.

– Jag trodde att det var såhär det skulle vara. Att det var något fel på mig, eftersom folk var otrevliga och jag inte fick någon information eller löneförhandla.

Mobbning och kränkande särbehandling är något som drabbar var tionde person i Sverige enligt siffror från SCB och Arbetsmiljöverket.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista