25 misstänkta efter insats mot narkotika

1:18 min

Förra veckans satsning mot narkotika i Kungälv och Ale ledde till att 25 personer nu misstänks för olika drogrelaterade brott.

Förra veckans polisinsats på flera platser i Kungälv och Ale ledde till 20 misstänkta narkotikabrott, flera brott mot knivlagen, drograttfyllerier, vapenbrott och narkotikabeslag.

Enligt lokalpolisområdeschefen i Kungälv och Ale, Teodor Smedius, var insatsen viktig eftersom man inte bara märkt att droganvändingen bland yngre har ökat, utan även ändrat karaktär.

– Det är inte nödvändigtvis så som det var förr i tiden att man började med lättare droger som cannabis och sedan gjorde en resa och kanske fick problem senare i livet. Vi ser en trend i dag att unga kanske har en mer liberal syn på det här med narkotika och man kan redan i debuten hoppa på tyngre droger. Jag pratar framför allt om kokain och amfetamin men även annat, säger Teodor Smedius.

25 personer misstänkts nu för olika drogrelaterade brott. Teodor Smedius vill inte gå in på deras exakta åldrar men säger att flera är ungdomar.

– Framför allt när vi tittar på eget bruk av narkotika är det den målgruppen vi prioriterar. Att vi kan få en tidig upptäckt om någon hamnar i missbruk. En tidig upptäckt gör ju också att vi kan göra någonting åt det också, säger Teodor Smedius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista