De regerande mästarna Frölunda med ny tung förlust

2:01 min

Det blev förlust för de regerande mästarna Frölunda när de under torsdagen mötte Skellefteå i kvartsfinalen.

– Vi ska inte slappna av och tro något är klart, säger Henrik Hetta.

Skellefteå ledde inför den fjärde kvartsfinalen med 2-1 i matcher mot Frölunda – en svit som höll i sig.

Intresset har varit svagt i Skellefteå under säsongen men det fjärde kvartsfinalmötet med Frölunda fanns det inte många lediga stolar i hallen.

Och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och som tidigt tog ledningen i den första perioden.

Målet väckte dock inte Frölundaspelarna utan Skellefteå kunde utökade till 2-0. Det var väldigt mycket spel i Frölundas zon och det var ytterst nära att Göteborgslaget låg under med 3-0 efter första perioden. 

Trean skulle dock komma – det i början av den andra perioden. Frölunda gjorde ett försökte att tackla sig in i matchen men fick se sig besegrade. 

– Vi kommer ut som vi vill och det är att sätta hård press och ta pucken till mål och det tycker jag vi gör i hela första perioden, säger målskytten Henrik Hetta.

Frölundaspelaren Henrik Tömmernäs ser framåt och tror på en vändning. 

– Vi är inte nöjda med det här men nu gäller det bara att se framåt. Jag själv har varit med och vänt det två gånger, för något år sedan gjorde vi det här mot Luleå så det gäller att se framåt. Det kommer inte krävas så mycket för att vända det här, det gäller att ha tron kvar, säger Tömmernäs. 

Över 6000 fick se ett Skellefteå vinna med 3-0 mot de regerande mästarna. Som nu har ett övertag med 3-1 i matcher. Den femte kvartsfinalmatchen spelas på lördag.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista