Utställning samlar bilder och saker ur Freddie Wadlings samlingar

När musikern Freddie Wadling gick ur tiden förra året lämnade han inte bara en massa musik efter sig utan också ett helt garage fyllt av teckningar, texter och andra udda föremål.

Freddie Wadling var oerhört produktiv, inte bara inom musik utan var en stor samlare och som själv gärna målade. Dessvärre förstördes en del i en stor brand i hans och frun Bellas hem 2014, men flera lådor hann räddas undan i ett garage.

Göteborgs Stadsmuseum startade för några år sedan utställningen Musiklivet i Göteborg 1955-2018 och då var museet i kontakt med musiker och artister, skivbolag och producenter i Göteborgs musikliv. Freddie Wadlings kollega från Blue for Two; Henryk Lipp var engagerad i det arbetet och därför vände sig han och Bella Wadling till museet för att få hjälp att undersöka Wadlings samlingar när han gått bort.

”Om du frågar mig hur det såg ut inuti hans värld, inuti hans universum, så kan jag inte säga det. Hans värld var så komplex. Och så egen,”  säger Henryk Lipp i ett pressmeddelande.

Efter att ha gått igenom materialet producerar Göteborgs stadsmuseum nu en utställning med saker de hittat. Den går under namnet "Freddie Wadlings kabinett" och öppnar andra juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista