En bild på Amina Begic, som sitter i sitt kök i sin lägenhet. Framför sig har hon en kopp kaffe och bakom henne syns det nyrenoverade köket.
1 av 6
Amina Begic är inte nöjd över den renovering lägenheten innebar. Foto: Fredrik Helgesson
En bild som visar bostadshusen som renoverats till vänster i bilden en dimmig dag.
2 av 6
I Lövgärdet har Victoria Park totalrenoverat 100 lägenheter. Nu klagar hyresgästerna på genomförandet. Foto: Fredrik Helgesson
Bild på rör i badrum
3 av 6
Lösa rör Foto: Priva
Lös paneler i köket
4 av 6
Foto: Privat
Sprickor i govlet
5 av 6
Sprickor i govlet Foto: privat
märken i taket
6 av 6
Limrester och märken i taket Foto: privat

Undermålig renovering på Lövgärdet

"Man kan tro att någon rispat med nyckel i köksluckorna"
2:59 min

Fastighetsbolaget Victoria Park har renoverat omkring 100 lägenheter i Lövgärdet i Angered. Men hyresgäster menar att renoveringen är undermålig.

Amina Begic fyller snart 22 år och flyttade in i sin nyrenoverade lägenhet i februari tillsammans med sin sambo. En lägenhetsflytt hon längtat efter länge. Hennes första lägenhet. Kontraktet skrevs på och möbler inhandlades. Men ganska snart insåg hon att allt inte stod helt rätt till.

Redan under tiden som möblerna bars in i vardagsrummet såg hon att elementen hängde snett. Efterhand märkte hon också att golvet sviktade på många platser. Lister var för korta och på golvet där parketten hade lagts såg det halvklart ut.

– När jag klagade kom en målare och bara målade över, jag frågade varför skrapar du inte bort limmet först. Då svarade han att han fått tillsägelse att göra så, säger Amina. 

Amina Begic är inte den enda som är missnöjd. I vissa lägenheter är renoveringen så undermåligt genomförd att kyla läcker in så elementen får gå på högvarv. Vissa hyresgäster köper egna värmefläktar för att få upp värmen och får därmed en högre elräkning.

 Jonas Ahlstedt är områdeschef för Victoria Park:

– Det är jättetråkigt att man upplever att renoveringsnivån är låg. Vi beställer och betalar för en hög nivå. Jag tror inte att det är representativt för alla hyresgäster som får sina lägenheter renoverade. Men självklart ska vi ta hand om dom som fått fel i sina lägenheter, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".