Abdi Yusuf Farah.
Abdi Yusuf Farah från somaliska föreningen. Foto: Sanna Ekstedt Larsson

Våldet i Hammarkullen: "Föräldrarna vet inte vad ungdomarna gör"

Somaliska föreningen: Dialog behövs
1:44 min

I helgen attackerades polisen av ungdomar i Hammarkullen. Somaliska föreningen i Göteborg tror att man behöver föra en dialog med ungdomarnas föräldrar för att stoppa våldet.

Det är omkring trettio ungdomar mellan 15-25 år gamla som är inblandade i helgens våldsamma oroligheter i Hammarkullen i Göteborg.

Bland annat kastades molotovcocktails och stenar mot polisen. Man anlade även bränder på flera platser i området och krossade rutor. Polisen är noga med att poängtera att det här inte är några pojkstreck utan polisen talar om kraftigt våld som man tar på högsta allvar.

När P4 Göteborg var på plats i Hammarkullen under måndagen är Abdi Yusuf Farah, ordförande för somaliska föreningen, en av flera personer som vi träffar. 

– Föräldrarna vet inte vad ungdomarna gör, säger han. 

Vem ska se till att föräldrarna tar ett större ansvar?

– Först och främst har vi kallat hit stadsdelsnämnden i Angered, polisen och föräldrar för att informera vad som händer.

Natten till måndag omhändertogs tre unga män som man vet har befunnit sig på platsen. Men senare under dagen var ingen längre formellt misstänkt för något brott.

Polisen rubricerar händelserna som försök till grov misshandel, våldsamt upplopp och skadegörelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".