Rasmus Dahlin, Frölunda.
Rasmus Dahlin, Frölunda. Foto: Adam Ihse / TT

16-årige Rasmus avgjorde mot Brynäs

REFERAT: 16-årige Rasmus Dahlin gör 2-0 för Frölunda mot Brynäs
1:48 min

Ännu 16-årige supertalangen Rasmus Dahlin satte matchavgörande 2-0 när Frölunda besegrade Brynäs med 4-0 och därmed leder semifinalserien med 3-2 i matcher.

– Kanske är han den allra största talangen svensk ishockey har haft, sa Radiosportens Christian Olsson i sitt direktreferat i samband med Rasmus Dahlins 2-0-mål.

Dahlin fyller 17 år på torsdag. Då kan han stå där med båda skridskorna i en SM-final med sitt Frölunda. På onsdag spelas den sjätte semifinalen i Gävle, seger för Frölunda där och saken är klar.

Den femte semifinalen vaknade till liv först i den andra perioden då hemmalaget trampade gasen i botten och så småningom kunde bryta dödläget genom Victor Olofsson som vispade in 1-0 från nära håll mitt framför Felix Sandström i Brynäs-målet.

Brynäs fick inleda tredje perioden i spel 5 mot 4 men tempot i passningarna var trögt och avsluten oprecisa.

I stället kunde Frölunda dra ifrån, först via Rasmus Dahlins avslut från blålinjen och därefter via Casey Wellman som satte en straff i mål sedan han själv blivit hakad i friläge.

John Nyberg avslutade målskyttet efter en märklig situation där flera spelare i båda lagen var upptagna med att slåss. Nyberg fick pucken helt fri och kunde enkelt göra 4-0 bakom en helt övergiven Felix Sandström i Brynäs mål.

Frölunda leder därmed semifinalserien med 3-2 i matcher och kan gå till SM-final på onsdag kväll om man vinner i Gävle.

Brynäs bästa back Simon Bertilsson tvingades kliva av efter att ha fått en smäll mot huvudet i den första perioden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".