Tre Förlundaspelare är glada efter ett mål.
Henrik Tömmernes är en av hela elva spelare som lämnar Frölunda. Foto: Björn Lindgren/TT

Elva spelare lämnar Frölunda Indians

Fredrik Sjöström: Vi får acceptera att SHL inte är högst i hierarkin
1:09 min

Efter förlusten i semifinalen har nu elva spelare beslutat att lämna klubben.

– Vi kan bara tacka dem och önska dem lycka till säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på klubbens hemsida

Frölunda får se om sitt hus efter SHL-säsongen som tog slut i och med semifinalförlusten mot Brynäs. Elva spelare lämnar klubben.

Flera av spelarna, bland annat backen Tömmernes och forwarden Sundström, har tidigare aviserat att de tänkte lämna klubben för spel i andra ligor.

Nu är det också klart att trotjänaren Nicklas Lasu lämnar SHL-klubben för spel i finländska Kärpät. Den 27-årige centern debuterade för Frölundas A-lag 2007 och har spelat 424 matcher och svarat för 109 poäng.

Dessutom försvinner Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik, skriver Frölunda på sin webbplats.

– Det är alltid tufft att skiljas från spelare som man gillar och har jobbat ihop med. Många av dem går till ligor utomlands och det är bara att acceptera att verkligheten ser ut så. Vi kan bara tacka dem och önska dem lycka till", säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Han hade hoppats få ha kvar forwarden Patrik Carlsson, men nu blir det inte så.

Spelarna som lämnar Frölunda Indians:

Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".