Tobias Johansson  och Jonas Larholm med en handboll inklippt mellan sig
Montage av Tobias Johansson och Jonas Larholm möts i en avgörande kvartsfinal. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio/Christine Olsson/TT

RIK eller Sävehof - I kväll avgörs det

Tobias Johansson: Vi klappade igenom riktigt rejält i tredje
0:41 min

Ikväll spelas den femte och helt avgörande matchen mellan RIK och Sävehof i herrarnas handbollsslutspel. I potten ligger en semifinalplats.

RIK hade ju greppet med 2-0 i matcher, men sen kom Sävehof tillbaka och har utjämnat. Göteborgsderby i en sista avgörande match väntar nu.

- Vi klappade ju igenom riktigt rejält där i den tredje matchen och sen kändes det som att vi inte hade skakat av oss den inför den fjärde, säger RIK:s lagkapten Tobias Johansson.

- Men nu är vi tillbaka. Nu är det som innan det började, bäst av en och så är det bara att gå för allt vad vi har.

Jonas Larholm i Sävehof ser också fram emot kvällens derby i Lisebergshallen.

- Vi har en bra känsla i den sista matchen. Allt från den tredje matchen är bonus för oss så det känns spännande och vi ser ödmjukt fram emot den här matchen, säger han.

Den Sävehof-fostrade lagkapten i RIK, Tobias Johansson, hade en gång i tiden just Jonas Larholm som tränare i Sävehof. Så kvällens match innehåller så pass mycket mer än ett möjligt avancemang till semifinal. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".