Ia Kjellsdotter framför ingången till allmänna badet och bastun i Frihamnen där ingången pryds med brandgula ballonger
Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio

Badsäsongen igång i Frihamnen - poolen öppen för alla

Att få bada mitt i stan - starkt önskemål från göteborgare
1:05 min

Klockan 12 på lördagen öppnade utomhusbassängen i Frihamnen i Göteborg.

 I en prototyp till det som ska bli den tillgänglighetsanpassade Jubileumsparken står Ia Kjellsdotter som vill bjuda alla på en strålande dag med aktiviteter. Varför inte börja med ett dopp?

__ Idag tycker jag man ska prova utomhuspoolen, den håller 17 grader och det är varmt ute. Sedan kan man ta hissen upp till den allmänna bastun och värma sig. Det finns en han-, hon- och henbastu.

Vad kan man vänta sig mer här i Jubileumsparken idag?

– Man möts av parkvärdar från hela Göteborg och förutom att bada och basta kan man segla. Vi kör igång vår roller derbybana (där man kan åka rullskridskor) och man kan klättra i lekparken med dess vattenkonstverk. Och så blir det god mat och musik

Varför ska man bada mitt i stan?

– När man frågade göteborgarna inför det stundande 400-årsjubileet vad man önskade sig var bada mitt i stan ett starkt önskemål . Nu har vi skapat det säger Ia Kjellsdotter aktiv i föreningen Passalen som är engagerade i bastun och badet i Frihamnen.

Bussen går ända fram till hållplatsen Frihamnsporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".