Volvo personvagnars vd Håkan Samuelsson.
Volvo personvagnars vd Håkan Samuelsson. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Volvo Cars vd: Bilindustrin måste förändras

Håkan Samuelsson: Fokus på miljövänliga egenskaper
1:06 min

Bilindustrin måste förändras och ha mer fokus på hållbarhet, så som säkerhet och eldrift. Det säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson under en FN-konferens i Göteborg.

I dag samlas över 100 nordiska företag i Göteborg för att diskutera hur man ska kunna hjälpa till för att världen ska uppnå FN:s hållbarhetsmål, som bland annat är att fattigdomen ska försvinna och att skydda vår planet.

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson är en av talarna under FN-konferensen och menar att bilindustrin behöver satsa ännu mer på hållbarhet, till exempel mer miljövänliga bilar. 

Håkan Samuelsson säger också att biljätten Volkswagens fusk med avgastester, det så kallade Dieselgate, har påverkat bilbranschen miljötänk.

– Det har satt fokus på miljövänliga egenskaper, säger han till P4 Väst. 

Hur viktigt tror du att det är för bilbranschen som helhet att trycka på miljötänket och satsa på det framöver?

– Det tror jag är väldigt viktigt och jag ser ju hur uppfattningen bland våra kunder ändras, man ser inte miljö som någonting som ger pr utan vi behöver den typen av bilar för att det efterfrågas. Det är egentligen en god affärsidé att satsa på hållbara bilar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".