Räddningstjänsten arbetar kring den liggande blå bussen.
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio

Fortfarande oklart varför bussen välte

Gårdagens bussolycka ska utredas ytterligare för att ta reda på vad som kan ha varit orsaken till att dubbeldäckaren igår välte på riksväg 40.

Polisen i Borås ska fortsätta prata med passagerare på den buss som välte igår på riksväg 40, på väg mot Borås från Göteborg. Busschauffören har redan hörts och färdskrivaren ska också undersökas för att se hur det gick till när bussen välte. Bussen befann sig i vänster körfält vilket tyder på att den höll på att köra om.

Sju personer skadades lindrigt och fick föras till sjukhus efter olyckan som inträffade vid lunchtid igår, och som orsakade stora köer under eftermiddagen och kvällen. Teorier om att det kan ha varit blåsten som orsakat olyckan vill polisens utredare Britt Nord inte uttala sig om, utan hänvisar till tillverkaren av bussen. Men hon konstaterar samtidigt att dubbeldäckare har en stor segelyta.

I nuläget utreds olyckan som vårdslöshet i trafik, vilket är rutin vid olyckor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".