Tågstopp stockholm C
1 av 2
Tågstopp stockholm C Foto: Jonas Ekströmer/TT
Tågstopp Stockholm Centralstation
2 av 2
Tågstopp Stockholm Centralstation Foto: Jonas Ekströmer/TT

Resande till Göteborg fastnade i Stockholm

"Gäller bara att hålla humöret uppe"
1:46 min

Sveriges Radio har träffat flera resenärer på väg mot Göteborg som väntat på sin avgång i flera timmar.

Fanny Risell är på väg mot Göteborg och har suttit fast på Stockholms central sedan kvart över sex idag.

– Jag tycker det är lite underligt att det ska ta så långt tid att fixa något. Det borde väl kunna finnas ett tomt tåg på andra sidan branden så de kan bussa oss dit. Det vore väl rimligt menar Fanny Risell som suttit på tåget på Stockholms central och väntat på avgång mot Göteborg sedan kvart över sex.

Utropen var många under kvällen med besked om att väntan fortsätter på ett av de tåg som inte kom vidare från Stockholm Central ikväll. Och suckarna från tågpassagerarna var ännu fler. Och allt eftersom timmarna går så svänger humöret.

Anders G Högmark var en av dom som misströstade under kvällen.

– En olycka kan ju hända men sättet att hantera den är ju under all kritik att det ska ta ett par tre timmar att lägga om tågriktningen. Det förekommer ju ständigt förseningar på SJ och de har blivit allt sämre på det och det är skandal så som det hanterar situationen säger Anders G Högmark.

– Det gäller bara att humöret uppe. Det är ju ingen som vill att det ska bli så här. Vi kommer hem när vi kommer hem säger Linda Andren på väg mot Göteborg.

Vad innebär den här förseningen för dig?

– Några timmar mindre nattsömn. Jag är glad att jag har en parkeringsapp så jag kan flytta fram parkeringstiden och slipper få böter i Göteborg.

Hur långt har du flyttat fram den?

– Just nu satte jag den på midnatt. Vet inte riktigt vad jag ska tro säger Linda Andrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".