Bandet Smoke Rings Sisters poserar.
1 av 2
Smoke Rings Sisters tävlar i P4 Nästa. Foto: Emilie Lindholm
Tre glada damer i 20-tals kläder
2 av 2
Smoke Rings Sisters Foto: Sara Ljunggren
P4 NÄSTA 2017

20-tals swing i modern tappning

Welcome To Our World
2:53 min

En tillfällig spelning 2011 ledde till nya heltidsjobb för Stina, Sara och Theresa. – Swingmusiken gör oss glada, säger Stina.


Vill du rösta på detta bidrag? Rösta i ett SMS, skriv: p4gbg låt4 och skicka till nummer 722 50.

Smoke Rings Sisters bildades av Göteborgstjejerna Stina Klintbom, Sara Ljunggren och Theresa Skjolden 2011.

– Jag var sångerska i storbandet Smoke Rings Big band, när kom önskemål från dom andra i storbandet om att göra en konsert med tema Andrew Sisters. Dom undrade om jag kände två bra sångerskor som kunde vara med vid detta enstaka tillfälle. Jag kom då på att jag skulle höra av mig till Sara och Theresa, berättar Stina Klintbom och fortsätter: 

Den tillfälliga konstellationen visade sig fungera så bra - både när det gällde rösterna och personkemin - att tjejerna bestämde sig för att fortsätta. Idag jobbar dom nästan heltid med trion, allt från konserter i folkklubbar och jazzklubbar till teatrar och konserthus. På repertoaren finns swing och storbandsjazz.

Kläderna är en viktig detalj - det är 20-tals dekadens och glitter som gäller!

– Låten "Welcome to our world" flörtar både med 20-tals swing, charleston och lite åt electroswing-hållet, säger Stina Klintbom och fortsätter: 

–  Den handlar om vår musikaliska värld. Det är en beskrivning av hur härligt det är att hålla på med den här härliga, livsbejakande musiken och en uppmaning till fler att hänga på.

Den tävlande låten är den första som gruppen har skrivit själva tillsammans med Jonas Gladnikoff. 

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".