Två av medlemmarna i Bristol fashion
1 av 2
Två av medlemmarna i Bristol fashion Foto: Joel Eriksson/Sveriges Radio
Fyra killar
2 av 2
Bristol Fashion
P4 NÄSTA

Skapandet är den stora drivkraften

3:53 min

– Pojkdrömmen om att slå igen finns kvar men för oss är den skapande processen viktigast, säger Anders Wallén, en av medlemmarna i gruppen Bristol Fashion.

Vill du rösta på detta bidrag? Rösta i ett SMS, skriv: p4gbg låt3 och skicka till nummer 722 50.

Göteborgsgruppen Bristol Fashion bildades 2012 av Anders Wallèn och Fredrik Andersson. Dom har hållit på med musik i olika konstellationer under hela 2000-talet. 2013 kom Jonathan Berglund med i bandet och 2015 utökades gruppen med ännu en medlem, då Niklas Almén kom med i bandet. Det finns även en femte medlem, textförfattaren Jann Dewit.

Bristol Fashion har spelat på klubbscener runt om under
flera år och under 2015 spelade bandet in sitt första album. 

Anders och Fredrik delar passionen för låtskrivandet och processen att skapa musik från en liten gnista till färdigt arrangemang och möjligheterna som ges i studion när en låt ska formas.

Dom inspireras av bland andra Justin Bieber, Beatles, Björk, Miles Davis, Oasis och David Bowie.  

– Låten Rubicon är en vackert målande iakttagelse om rörelse i tid och rum där man följer betraktarens filosofiska penseldrag med mjuka skiftande scener som vi vill påstå att de flesta besöker i olika skeenden i livet. Vi vill tro att musiken parallellt med texten lever i en fin symbios och hjälper lyssnaren att ta till sig texten.

Säger Anders Wallén och fortsätter:

– Pojkdrömmen om att slå igen och kunna leva på musiken finns kvar. Men drivkraften är att hela tiden skriva bättre musik och att få uppträda inför publik, säger Anders Wallén. 

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista