Emily förverkligade drömmen om ett liv på landet

4:41 min

Emily Bratt från Göteborg tog klivet från storstadslivet till ett liv på landet. I och med flytten har hon lyckats förverkliga flera av sina stora drömmar.

Det var för sju år sedan i samband med att Emily Bratt blev mamma för första gången, till en liten son, som hon märkte att hon inte utnyttjade stadslivet på samma sätt som innan.

– Drömmen om att leva med sina intressen och ha sina intressen i vardagen kom väldigt starkt, säger Emily Bratt som är utbildad trädgårdsdesigner och vid den tidpunkten arbetade med utveckling och planering inom offentlig miljö i Göteborg. 

Med drömmen om att få odla och kunna vara självförsörjande flyttade familjen från storstaden till lilla Hakenäset på Tjörn. En resa kantad av hästmyror, husbygge och en rad problem som dök upp på vägen samtidigt som drömmarna skulle förverkligas.

Arbetet med offentlig miljö byttes ut mot ett mer flexibelt arbete som egen företagare inom vegetarisk mat och öppnade en handelsträdgård i sin egen trädgård. I samband med flytten startade hon även populära bloggen "En annan slags trädgård" där hon bloggar om trädgårdsodlingar och sina nyinförskaffade djur. 

– Att skaffa djur var oerhört viktigt för mig. Jag har Bohuslän-Dals svarthöns, indiska påfågelduvor, svensk myskanka och hundar. 

Många drömmer om att leva ett lugnare liv och vara självförsörjande, hur realistisk är den drömmen skulle du säga?

– Den är realistisk och det känns verkligen som att det pågår en slags gröna vågen idag. Många drömmer kanske om det men tycker att det är svårt att ta det steget, men det ska man inte vara rädd för. 

Och det finns inga planer på att flytta tillbaka till Göteborg.

– Nej jag blir kvar, jag skulle däremot kunna tänka mig att flytta ännu längre ut på landet, säger Emily Bratt.