Tredje plats för Östling i matchracesegling

3:28 min

Anna Östling slutade trea i Världscuptävlingen i Matchracesegling.

Anna Östling förlorade semifinalen mot Nederländskan Rene Groeneveld, men kom tillbaka och besegrade Danska Trine Palludan med 2 – 0 i matchen om tredje pris.

Efteråt så visste inte Östling om hon skulle vara nöjd eller missnöjd med sin insats.

– Jag är nöjd med hur vi kom tillbaka och vann tredjeprismatchen, jag är jättestolt över att vi kunde ladda om efter semifinalförlusten.

– Samtidigt är det lite surt över att vi inte kunde ta oss till final. Vi gjorde väldigt mycket bra saker i semifinalen, men samtidigt lite för många tabbar.

Finalen vanns av René Groeneveld från Nederländerna som besegrade Pauline Courtois från Frankrike med 3 – 1 i Finalen.

Tävlingen i Lysekil var andra deltävlingen av fyra i Världsdcupserien och Anna Östling har med dagens resultat en tredje och en fjärdeplats.

Förra året vann hon hela serien efter att ha vunnit de tre första deltävlingarna, följt av en tredje och en fjärdeplats.

– Förra året gick allt som på räls, det kändes som att vi inte behövde tänka. Det är inte så att vi tappat i år, men förra året hade vi något extra. Det är några tävlingar kvar så att vi skall försöka plocka fram det.

I Anna Östlings besättning ingår Karin Almquist, Linnéa Wennergren, Annie Wennergren och Annika Carlunger.

Tredjeplatsen i Lysekil betyder att Anna Östling är delad tvåa i Världscupserien både Anna och Danskan Trine Palludan har båda 38 poäng.

Nederländskan René Groeneveld toppar på 47 poäng och Fransyskan Courtois är fyra med 37. På femte plats ligger Caroline Sylvan med 26 poäng, Sylvan.

Årets Världscupserie består av fyra deltävlingar de återstående går i Sydkorea och på Amerikanska Jungfruöarna och båda avgörs i November.