Polisbilar vid Attentatsplatsen i Centrala Barcelona
Foto: PAU BARRENA. /TT

Jan från Göteborg var i Barcelona under skåpbilsattacken

"Det skedde precis där alla hade väntat sig"
1:00 min

Under onsdagskvällen körde en skåpbil in i folkmassor längs populära gågatan La Rambla i Barcelona. Jan Törstedt från Göteborg har bott i staden i 24 år.

Vid 17-tiden på onsdagen körde en skåpbil in i en folkmassa på den välbesökta gågatan La Rambla i Barcelona. 13 personer har dödats och 100 personer skadades efter händelsen.

Jan Törstedt från Göteborg bor fyra kilometer från platsen där attacken skedde och åkte dit så snart han hörde vad som skett.

– En kompis från Sverige jobbar i huset precis där det hände. Han såg mängder med döda liggandes på gatan, han var helt knäckt i går, säger han. 

Jan Törstedt berättar att många att La rambla var ett ganska väntat mål för en sån här attack. 

– Det går inte att skydda sig mot detta, jag sa gång efter annan att nån gång kommer vi drabbas och alla hade förväntat sig att det skulle ske på den här gatan, säger han.

Klockan ett natten till torsdag lyckades polisen avvärja en misstänkt skåpbilsattack i staden Cambrils. Fem personer med bombbälten sköts till döds av polis och enligt myndigheter i landet finns kopplingar mellan de båda händelserna, uppger AP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".