Hector Valeria utanför Sjumilaskolan.
Hector Valeria hoppas att fotbollsklubben Solväders FC kan bli stark igen. Foto: Sanna Ekstedt Larsson/P4 Göteborg

Ungdomslag i kris - lämnade serien under sommaren

Hector Valeria: Verkligheten har kommit ikapp oss
2:52 min

Dålig ekonomi och sinande ideella krafter har gjort att fyra av fem ungdomslag i fotbollsföreningen Solväders FC har fått lämna seriespelet under sommaren.

Enligt Hector Valeria, ungdomsledare och sedan många år en drivande eldsjäl för föreningslivet i Biskopsgården är orolig för framtiden.

– Vi ser här till exempel när vi åkte för att titta på matchen på Ullevi. Spårvagnen var fylld med ungdomar härifrån. Det är ingenting som händer just nu, säger Hector Valeria och pekar på en av bilderna i klubblokalen på Hisingen.

Klubbens A-lag är fortfarande kvar i seriespelet men brist på ekonomiska resurser och ett sinande ideellt engagemang har gjort att fyra pojklag har lämnat serien under sommaren.

– Verkligheten har kommit ikapp oss. Vi behöver hjälp men vi får inte hjälp. Det här måste organisera sig på ett bra sätt. Solväders visade under många år att vi kunde göra mycket med lite resurser. Men i det långa loppet klarar vi inte det. Speciellt när myndigheterna som ska se till när vi har resurser för att arbeta med idrott inte hjälper till, säger Hector Valeria.

Hector Valeria funderar en hel del på klubbens framtid just nu.

– En av våra ledare är just nu på en kurs med fotbollsförbundet. I hopp om att vi ska kunna göra något nästa år. Kunna bygga vidare och kunna ha ett starkt solväders igen. Men det är oklart vad som händer, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".