Henrik Stenson.
Henrik Stenson. Foto: TT.

Stenson tog första segern sedan British Open

Henrik Stenson: ”En välkommen boost för självförtroendet”
0:23 min

Henrik Stensons drygt ettåriga titeltorka är över. Den 41-årige svenske stjärngolfaren från Göteborg imponerade och vann PGA-tourtävlingen Wyndham Championship i Greensboro.

– Det var en välkommen boost, framför allt för självförtroendet. Det är alltid en speciell känsla att vinna golftävlingar. Det är 156 som dyker upp och bara en som kan vinna. Jag är riktigt nöjd med insatsen, säger Stenson.

Världsnian har spelat bra under hela veckan i jakten på sin första titel sedan fjolårets historiska majorseger i British Open.

Torsdagens 62-runda - personligt rekord på PGA-touren efter fyra 63:or som bäst sedan tidigare - följdes upp med två 66-rundor innan söndagens avslutande runda i Greensboro.

Det var tajt i toppen under slutet av tävlingen. Med sju hål kvar låg Stenson och tre amerikaner i delad ledning på arton under par.

Satt under stor press från framförallt formstarke 24-åringen Ollie Schniederjans, USA, pallade däremot Henrik Stenson för trycket.

Den långa putten för birdie på 17:e tog honom till slutresultatet 22 under par, sex under par för dagen.

Schniederjans var nära in i det sista och satte birdies på 17:e och 18:e hålet.

– Jag gick över till 18:e hålet och såg mig omkring: 'Okej, Schniederjans gjorde en birdie där också'. Jag måste få till par här för att vinna, säger Stenson till nyhetsbyrån AP.

Det blev ett snett utslag för Stenson på det avslutande 18:e hålet, men han räddade till par. Schniederjans slutade tvåa ett slag efter, på 21 under par totalt.

Amerikanen trodde ett tag att han och Stenson skulle sluta på delad förstaplats efter sista rundan.

– Jag trodde att det skulle bli särspel. Och sedan satte han en birdie på 17:e och par på 18:e. Hatten av för honom, han avslutade bra. Bara ett slag kort, säger han till AP.

Segern i Wyndham Championship är Göteborgaren Stensons sjätte på den amerikanska PGA-touren och ger honom motsvarande 8,5 miljoner kronor i prispengar.

Ingen svensk har vunnit lika många titlar på PGA-touren som Stenson. I sommarens British Open slutade regerande mästaren Henrik Stenson nia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".