Två bilder, Felicia Grimmenhag och när hon rider
Felicia Grimmenhag till vänster, till höger en av dom tävlande ekipagen som värmer upp. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
EM i ridsport

Glädjande sjundeplats för Felicia

"Jag är jättenöjd"
3:07 min

Felicia Grimmenhag tvingades amputera bägge benen efter en svår trafikolycka när hon var 17 år. Nu är hon med i EM i paradressyr.

Felicia  Grimmenhag var nära att dö i samband med en mycket allvarlig olycka när hon var 17 år. Hon tvingades då amputera bägge benen. Hon har varit lektionsryttare och bestämde sig då för att försöka fortsätta med ridning. Hon har nu hunnit bli 23 år och hon styr med hjälp av ett spö i varje hand.

 – I början av året var det inte tänkt att jag skulle delta i EM. Det har gått fort men det är riktigt roligt, säger hon.

EM i ridning i Göteborg är det första större mästerskap som hon är med i. Hon var väldigt nervös idag och hon hamnade på sjunde plats i klassen grad 3.  Det var hon nöjd med, placeringen innebär att hon går vidare till onsdagens tävlingar.

 –  Jag är jättenöjd, jag var spänd på banan och då blir såklart hästen spänd. Kan jag bara slappna av på onsdag så kan vi göra bättre i från oss, säger hon.  

Sverige tog brons i den indivuduella paradressyren under måndagsförmiddagen - det genom Lousie Etzner Jakobsson i klassen grad 4, - Louise tog tog två bronsmedaljer vid Paralympics i Rio förra året.

Totalt deltar 30 nationer i EM i ridsport.

Paradressyr är en gren där ryttare med funktionsvarianter deltar. Tävlingarna delas in i fem grader beroende på funtionsvarianten. Grad 3 omfattar skritt och trav. I morgon är det lagtävling i paradressyr.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".