Tinne Wilhelmsson-Silfvén
Foto: Pontus Lundahl/TT
EM i ridsport i Göteborg

Medaljhoppet lever – efter vass ritt av Tinne och Magi

Tinne Vilhelmson Silfvéns: ”Jag är jättenöjd”
3:01 min

Medaljhoppet lever för Sverige efter vass ritt av Tinne Vilhelmson Silfvéns och hästen Paridon Magi. Svenska laget ligger på fjärdeplats inför onsdagens avgörande.

– Han var jätteduktig, jag är jättenöjd, säger Vilhelmson Silfvéns till Radiosporten.

Det var Tinne Vilhelmson Silfvéns och hennes häst Paridon Magi första mästerskap ihop – där ekipaget red ut på poängen 72,871 procent. 

– Jag hade ingen aning över hur Paridon Magi skulle reagera på en sådan arena. Men han var trygg, lydig och han gjorde vad jag bad om. 

Poängen innebär att Vilhelmson Silfvéns och Magi nu ligger på en fjärdeplats individuellt och svenskan var nöjd med ritten. 

– Ja, i förhållande till prestationen men nu när jag varit inne på banan och vet hur han reagerar så nu kanske jag vågar riskera lite mer men det hade jag aldrig vågat göra i dag. 

Vilhelmson Silfvéns och Magi var inte det enda svenska ekipaget som tävlade under kvällen. Rose Mathisen och Zuidenwind fick efter sin ritt poängen 69,914%.

Bra prestationer av svenskorna inför morgondagens avgörande då Sverige ligger på en fjärdeplats. Det är Therese Nilshagen på Dante och Patrik Kittelpå Delauney som under onsdagen ska se till att det blir medalj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".