Man som tar selfie på sig själv och en ponny
Anton är en riktig kändis som officiell EM maskot. Här är det personal från sjukhuset som tar en selfie tillsammans med hästen. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio

Populärt besök på barnsjukhuset

Rakel: Han är skön och jättesöt
2:22 min

Miniponnyn Anton är symbol för det stora pågående ridsport- EM. Men idag blev han en väldigt uppskattad gäst på Drottning Silvias barnsjukhus.

Anton är en mini  shetlandsponny, han mäter bara 75 centimeter över manken. Han är officiell EM-maskot för FEI EM i ridsport i Göteborg. 

Rachel blev jätteglad när Anton kom på besök till Drottning Silvias barnsjukhus. Hon tyckte det var toppen. Hon avbröt sina lektioner i sjukhusskolan för att träffa och klappa hästen.

– Han är skön och jättesöt, säger hon. 

 Jenny Jernberg, insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn och ungdomsjukhus.

– Anton sprider glädje och barnen får något annat att göra. Det är precis det vi jobbar med på sjukhuset. Att träffa djur kan vara både lugnande och läkande, säger hon.

Gustav Hallqvist var på Drottning Silvias sjukhus med sin dotter som undersökte sin höft. Han tyckte det var trevligt med besök av en ponny. 

– Vi är bara här idag och det blir en fin avslutning på sjukhusbesöket. Mest betyder det säkert för barn som vistas på sjukhuset längre tid.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".