Svenskt guldläge
Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenskt guldläge för hopplandslaget

Aldrig tidigare har det svenska hopplaget tagit ett EM-guld i laghoppningen. I dag har Sverige guldläge och chans att bli historiska inför hemmapubliken i Göteborg.

– Det är bara så perfekt allting, det kunde inte vara mer perfekt, sa Radiosportens expert Maria Gretzer efter Peder Fredricsons felfria ritt under gårdagen.

Ridsport-EM i Göteborg har bäddat för svensk succé – inte minst för hopplaget som leder lagställningen inför kvällens final. 

Förutom att Fredricson kom runt felfritt levererade även resten av laget – Malin Baryard-Johnsson kom likaså runt felfritt, Henrik von Eckermann tog revansch efter tisdagens dåliga start och Douglas Lindelöw fick ett nedslag, det på sista hindret. 

Lagställning inför finalen:
1. Sverige 8,21
2. Schweiz 11,15
3. Irland och Belgien 12,11

Skulle det svenska hopplaget lyckas hålla sin nuvarande placering innebär det att Sverige blir historiska – då det svenska hopplaget aldrig någonsin tidigare vunnit ett EM-guld i laghoppningen.

Hoppfinal startar 20.30. 

Det är inte bara i laghoppningen som Sverige leder – även individuellt är OS-medaljören 2016, Peder Fredricson, i topp. Den individuella finalen avgörs på söndag.

Individuella svenska ställningen:

1. Peder Fredricson/H&M All In 0,00
16. Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa 5,05
21. Douglas Lindelöw/Zacramento 6,16
33. Henrik von Eckermann/May Lou 10,19

Radiosporten sänder: 17.01-17.30 och 19.00-24.00 i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".