Tävlingsledare Thomas Torgersen och banansvariga Karin Mårlind Strauss framför hindret som kommer innefatta dansare.
1 av 2
Tävlingsledare Thomas Torgersen och banansvariga Karin Mårlind Strauss. Foto: Anna Engström/Sveriges radio
vattenhinder
2 av 2
Ett av de åtta hindren ekipagen ska ta sig igenom. Foto: Anna Engström/Sveriges Radio

Unika hinder under fyrspannsmaraton

Banansvarig: Det här har aldrig gjorts tidigare.
2:00 min

Under ridsports EMs fyrspannsmaraton kommer ekipagen stöta på unika hinder på sin väg genom Slottsskogen.

På lördagen går maraton i fyrspann av stapeln. Ekipagen ska ta sig genom centrala Göteborg på så kort tid som möjligt och in i Slottsskogen där de kommer stöta på hinder som de ska ta sig igenom. Karin Mårlind Strauss är ansvarig för banan och hon har behövt vara påhittig för att bygga hindren i Slottsskogen.

– Väldigt mycket är mobila enheter som ska kunna flyttas snabbt efter tävlingarna, säger hon.

Det har även lagts mycket krut på att dekorera hindren som ekipagen ska ta sig igenom, blommor, konst och till och med dansare.

– Det kommer stå 26 dansare mitt inne i hindret mellan ekipagen. När ekipagen är i hindret kommer de stå helt stilla. Det har aldrig gjorts tidigare, säger banansvariga Karin Mårlind Strauss.

Innan de kommer till Slottsskogen ska ekipagen ta sig igenom centrala Göteborg men tävlingsledaren Thomas Torgersen tror inte att trafiken kommer att påverkas så mycket.

– Man kanske ska undvika Allén om man ska köra bil. Men vi kommer samsas med trafiken, säger han.

Så här kommer ekipagen köra genom Göteborg:

Klockan 10.15 går första start från Heden. Sedan kör ekipagen genom staden enligt följande sträcka: Gamla Allén, Parkgatan, Nya Allén, Bältespännarparken, Kungsportsavenyn, Kungsparken, Raoul Wallenbergs Gata, Viktoriabron, Sprängkullsgatan, Södra Allégatan, Skolgatan, Skanstorget, Övre Husargatan (västra sidan), Linnéplatsen, Rosengatan.

Cirka 11.00 väntas första ekipaget anlända till Slottsskogen och köra in i loopen och hindermomentet sedan kör de tillbaka till heden.

Källa: www.gothenburg2017.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".