Svenska hopplandslaget tog silver i EM.
1 av 2
Det svenska silverlaget efter laghoppningen vid EM i Ridsport. Foto: Pontus Lundahl/TT
Henrik von Eckermann
2 av 2
Henrik von Eckermann. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sverige tog silver i EM

Sportextra: Ridsport-EM
Sänds kl. 22.12 - 23.00

Det svenska hopplaget tog silver i ridsport-EM i Göteborg. Irland vann guld.

När pressen var som störst så levererade Sveriges klarast lysande stjärnor. Peder Fredricson och All In ordnade svenskt silver i lag, och de leder inför finalen i den individuella tävlingen.

– Jag fick de förberedelser jag ville. Jag visste att jag behövde fajtas lite extra på vissa ställen och vi gjorde det bra. Jag var aldrig orolig, säger Peder Fredricson till Radiosporten.

Hade Fredricson fällt ett enda hinder så hade Sverige hamnat utanför medaljplats. Hade han fått tidsstraff hade det blivit brons. Han undvek båda fallgroparna.

– Det är en obeskrivlig känsla här just nu. Ingen har gått hem från Nya Ullevi trots att klockan är 23.30. Det är en häftig stämning, säger Radiosportens ridsportexpert Maria Gretzer.

Henrik von Eckermann fick kvällens hittills största jubel när han red in på banan inför närmare 20 000 åskådare på Ullevi.

von Eckermann och Mary Lou klarade alla hinder, men red lite för långsamt och drog på sig ett tidsfel.

– En riktigt bra start. Det är så pass svårt i dag, jag tycker att han red väldigt stadigt, säger Radiosportens expert Maria Gretzer.

Men för Malin Baryard-Johnsson och Cue Channa gick det inte alls lika bra. Ekipaget rev ett hinder i den första kombinationen och därefter följde flera rivningar. Till slut valde Baryard-Johnsson att avbryta. 

– Det såg lite spänt ut redan från början, säger Maria Gretzer.

Även Douglas Lindelöw hade en mardrömskväll. Lindelöw och Zacramento drog på sig två rivningar och fick dessutom ett tidsfel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".