Snapchat-ikon och en polis
Det har även kommit hemska kommentarer som att "Det var synd att hon inte dog", berättar Peter. Foto: Anne Berglund/Sveriges Radio, Katarina Hedström/Sveriges Radio

Peters brorsdotter misshandlades - nu sprids video

"Man undrar ju vad det är för barn som gör så här"
1:20 min

Peters brorsdotter blev påhoppad och sparkad i huvudet i Partille. Händelsen filmades och videon sprids via sociala medier. Nu uppmanar Peter alla som kommer i kontakt med videon att höra av sig till polisen.

Det var i torsdags som Peters brorsdotter blev påhoppad, sparkad och slagen i huvudet i centrala Partille. Flickan fick söka akut vård på sjukhus men klarade sig utan några allvarliga skador.

Senare visade det sig att misshandeln filmats och skickats ut till skolungdomar i Partille via Snapchat. Enligt flickans farbror rör det sig om så unga barn som tio till elvaåringar som sett filmen.

– Gärningsmännen filmade själva händelsen och har spridit den vidare. Det har även kommit hemska kommentarer som att "Det var synd att hon inte dog" och liknande. Man undrar ju vad det är för barn som yttrar sig på detta viset, säger Peter. 

I ett inlägg på Facebook uppmanar han nu föräldrar att kolla igenom sina barns telefoner och höra av sig till polisen om de hittar något som kan vara kopplat till misshandeln eller videon.

– Inga barn ska behöva se sånt här och framför allt ska de inte behöva gå om kring och veta att de här personerna kommer undan. Om man får syn på något relaterat till filmen tycker jag att man ska prata med polisen för att få instruktioner om vad man ska göra, säger Peter.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och utreder just nu händelsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".