Philip Persson fick inte börja läsa vid Göteborgs universitet. Foto: Andreas Jonsson
1 av 2
Philip Persson fick inte börja läsa vid Göteborgs universitet. Foto: Andreas Jonsson
Bild på en dataskärm där det står spam
2 av 2
Foto: STEFAN GUSTAVSSON / SvD / TT

Elever drabbas av spamattack mot universitetet

Philip Persson: Jag hade hittat boende i Göteborg och köpt böcker.
0:30 min


Flera elever som stått på reservlista till utbildningsplatser vid Göteborgs universitet har missat sin antagning. Orsak: Antagningsbeskedet som skickats per mejl har hamnat i skräpposten.

Göteborgs universitet har utsatts för en spamattack. Konton på universitetet har kapats och använts för att skicka skräppost. I sådana lägen kan stora leverantörer som gmail, hotmail eller yahoo markera viss e-post från universitet som skräppost under en kort period.


-En spamattack har gått ut precis när de här antagningsmejlen skickats ut vilket är väldigt olyckligt, säger Magnus Nordell, sektionschef på IT-enheten på Göteborgs universitet till Göteborg Direkt.

Philip Persson från Karlskrona hade blivit antagen till psykologprogrammet men blev av med sin plats. 

- Tre dagar innan jag skulle flytta upp till Göteborg och innan jag skulle börja på universitetet läser jag i mejlet jag hade fått innan att jag skulle fått ett annat mejl med information. När jag skrev till universitet att jag inte fått något fick jag veta att jag hade blivit av med min plats, jag visste inte att det var möjligt att bli av med sin plats, säger Persson till P4 Göteborg.

Jesper Lundgren är prefekt på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, han säger så här om hur man hanterar den här situationen:

– Vi försöker titta på varje enskilt fall och om vi ser att det är nån situation där man inte kunnat påverka detta så får vi ompröva det beslutet, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".