Kvinna vid en mikrofon
Sarit Monastyrski Foto: Johnny Johansson

Sarit är ny programledare för P4 Extra

"Som liten gick jag runt och intervjuade grannarna"
2:04 min

Erik Blix får en ny kollega på programledarstolen för P4 Extra under helgerna. Det är Sarit Monastyrski som till vardags jobbar på P4 Sjuhärad.

Från och med i morgon hör du Sarit Monastyrski som programledare för P4 Extra. Hon och Erik Blix ska varva som programledare för P4 Extra under helgerna.

Sarit är uppvuxen med radio. Redan som femåring släpade hon runt på kassettbandspelare och plågade familjemedlemmar och grannar med intervjuer. För 25 år sedan var hon med och startade Borås första kommersiella radiostation och jobbar nu som morgonprogramledare på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Född: 1973 i Bologna i Italien och kom till Sverige som treåring. Har rötter i både Israel och Polen och har en dramatisk familjehistoria där alla far- och morföräldrar satt i koncentrationsläger under andra världskriget. Mormor blev räddad av Bernadottes vita bussar och kom till Sverige.

– Jag vet aldrig vad jag skall svara när någon undrar var jag kommer ifrån, så jag brukar säga Fristad, säger hon. 

Talar: Mandarin, efter fem år i Shanghai, Kina. Hebreiska, engelska och svenska men från tyskan minns jag tyvärr bara prepositioner som styr dativ, haha!

Bor: Fristad utanför Borås

Familj: Man, två barn och valpen Friman

Värsta radiominne: När Lotta Engberg bad mig ta en ton i direktsändning. Jag är helt tondöv och kan inte sjunga. Så säger alla, men efter fyra timmar med sångpedagog för några år sedan fick jag veta att jag faktiskt är ett ovanligt omöjligt fall.

Bästa radiominne: Åh, alla stunder med radio är bra, jag somnar och vaknar med en lur i ena örat. Men att få flyga zeppelinare när vi rapporterade från invigningen av Friidrotts-VM i Göteborg 1995 glömmer jag aldrig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".